+31 (0) 345 525 894

Change Management Game

change-game.pngDe Change Management Game is een real-life simulatie van een verandertraject. Geen spel, maar een leerzame ervaring in een veilige leeromgeving zodat u de valkuilen van een veranderingsproces kunt leren vermijden. Bekijk hier een korte video-impressie.

Veranderingen voor elkaar krijgen

Veranderingsprocessen zijn vaak complex. Zeventig procent van alle veranderingsprocessen blijkt niet succesvol en strandt nog voor de eindstreep. Wat is er nodig om de gewenste veranderingen daadwerkelijk te realiseren en een veranderingsproces tot een goed einde te brengen?

In deze simulatie maak je de dynamiek van het veranderingsproces mee. Je ervaart hoe het is om een veranderingsproces in te richten en door te maken. Je voelt aan den lijve het belang van draagvlak en commitment , de emoties die loskomen, de weerstand die ontstaat.

Tijdens deze simulatie zie je welke veranderingsaanpak goed werkt en welke minder goed. Je ervaart de meest voorkomende valkuilen en welke interventies daarbij passen. Je kunt als het ware ‘droog oefenen’ in een veilige omgeving, om daarna de opgedane kennis en ervaring in de praktijk om te zetten naar succesvolle projecten.

Ervaringen van deelnemers

Meer ervaringen

Wat gebeurt er in de change management game?

Je bent werkzaam in een dienstverlenend bedrijf dat problemen oplost voor klanten. Als het spel zich ontvouwt blijkt er van alles aan de hand te zijn. Zijn de processen wel efficiënt en effectief? Hoe tevreden zijn de klanten eigenlijk? Het management komt tot besef dat het anders moet. Kortom, de start van een veranderingsproces staat voor de deur.

En dat is het moment dat de echte simulatie begint. Wie neemt welk initiatief en wat wordt de aanpak?

Wat levert de game op?

 • Een onuitwisbare herinnering aan de kernpunten, valkuilen, interventiekracht en gevoelsstromen bij een veranderingsproces
 • Inzicht in de belangrijkste valkuilen tijdens veranderingsprocessen
 • Inzicht en bewustzijn van wat medewerkers ondervinden tijdens een veranderingsproces
 • Inzicht in de oorzaken van ‘resistance to change’ en hoe je weerstanden kunt voorkomen
 • Inzicht in de effectiviteit van interventies door het veranderingsteam
 • Kennis van de fasering van veranderingsprocessen en de essentiële componenten ervan.

Voor wie is de simulatie bestemd?

 • Managers van bedrijven, instellingen of overheidsorganisaties
 • Interne organisatieadviseurs, projectmanagers en veranderingsmanagers
 • Externe consultants, organisatieadviseurs, projectmanagers en verandermanagers
 • ICT-consultants en -projectleiders
 • Projectleiders en projectteamleden van veranderingsteams.

Kortom: voor iedereen die verantwoordelijk wordt of betrokken is bij veranderingstrajecten!

Kenmerken en randvoorwaarden

Deze simulatie wordt uitsluitend ‘in company’ verzorgd en duurt 2 dagen, inclusief de tussenliggende avond. Het minimum aantal deelnemers is 20. Zo nodig kan de groep worden aangevuld met figuranten. De simulatie wordt gefaciliteerd door 2 begeleiders en kan zowel op locatie bij de opdrachtgever als in een conferentieoord plaatsvinden.

Investering

De kosten van de game zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Vraag ons gerust om een vrijblijvende prijsopgave op maat. Wij stemmen de game nauwkeurig af op de leerdoelen en zorgen voor professionele veranderkundige begeleiding. Meer informatie? Download dan de brochure of vraag een vrijblijvend voorstel op maat aan door op onderstaande knop te klikken.
Ik wil meer informatie over deze game