+31 (0) 345 525 894

Vulcanus - spirit for innovation

vulcanus voorkant-resized-600Vulcanus is een business game waarin je ervaart hoe je succesvol innovatieve producten en diensten kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. Van idee via concept en prototype tot marktintroductie.   De simulatie wordt gespeeld in verschillende rondes. Bij elke ronde wordt in de voorbereiding de strategie bepaald en een businessplan opgesteld. Vervolgens wordt getest of dat plan werkt in de praktijk. Na elke ronde kijken wij hoe het is gegaan en wat er beter kan. Aan het eind van de workshop wordt de vertaalslag naar de eigen situatie gemaakt. Wat herken je, wat zie je voor parallellen met de praktijk en hoe kun je je eigen innovatietrajecten ook anders aanpakken.

In deze business game ervaren de deelnemers:

  • Wat er nodis is om van een idee te komen tot een succesvolle marktintroductie.
  • De impact van time-to-market op het succes van je innovatietraject.
  • Het belang van het maken van de juiste keuzes voor het meest kansrijke innovatieproject.
  • De alternatieve routes om voldoende middelen te organiseren om het innovatietraject te financieren.
  • Waarom je de klant moet betrekken in elke fase van de ontwikkeling van de innovatie.
  • Wat het belang is van samenwerken met andere partijen.

Ervaringen van deelnemers

Vulcanus business game in de praktijk

Hieronder vind je een video die een van onze opdrachtgevers maakte van hun ervaringen met de Vulcanus business game tijdens een innovatie workshop.

Voor wie is Vulcanus bedoeld?

Vulcanus is geschikt voor managementleden, project-, product- en dienstenmanagers en medewerkers in organisaties waar innovatie en business development van wezenlijk belang zijn. Hoe kan je ervoor zorgen dat goede ideeën ook echt tot een marktrijp product of dienst worden ontwikkeld en succesvol op de markt kan worden gebracht? Kunnen jouw ontwikkeltrajecten een energy-boost gebruiken? De Vulcanus business game geeft u “spirit for innovation”.

Wat gebeurt er in deze business game?

In deze workshop gaan we naar het jaar 2072. Na de uitvinding van de warptechniek was het voor de mensheid mogelijk om naar Vulcanus, een kleine planeet tussen Aarde en Mars, te reizen. De vulcans hebben behoefte aan allerlei transportmiddelen. Het handelsverdrag uit 2071 maakt het voor de Aardse leveranciers mogelijk om de markt van Vulcanus te betreden. Veel van deze leveranciers hebben tijd en geld besteed aan het voorbereiden van een marktintroductie op de planeet. De concurrentie is moordend….

Investering

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de specifieke wensen. De kosten voor een standaardgame met een groep van maximaal 16 deelnemers bedragen 3.500 Euro. Bij grotere groepen speel je deze game al voor 175 Euro per deelnemer. Prijzen zijn per sessie, exclusief BTW, locatiekosten en reiskosten van de spelleider, maar inclusief een intake waarbij de specifieke doelstellingen worden bepaald, alle spelmaterialen en volledige begeleiding door een of meer ervaren spelleiders.

Volgende stap

Interesse? Download de brochure of vraag een vrijblijvend voorstel op maat aan door op onderstaande knop te klikken.
Meer informatie